fbpx
23.5 C
Reșița
marți, 26 septembrie 23

(VIDEO) Peste 200 de tentative de trecerea a frontierei, dejucate de polițiștii din vestul țării

209 cetățeni străini sunt cercetați de poliţiştii de frontieră din vestul țării, după ce, în ultimele zile, au fost depistaţi în timp ce intenţionau să treacă sau au trecut ilegal frontiera din Serbia şi cea cu Ungaria, pentru a ajunge în vestul Europei.

Un exemplu a fost oferit de purtătorul de cuvânt al IPF Timiș, Petre Nicola: „la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, colegii noștri au efectuat controlul asupra unui autoturism înmatriculat în România, condus de un cetățean român în vârstă de 54 de ani. În urma controlului amănunțit al mijlocului de transport, au fost descoperite, ascunse într-un locaș special amenajat, situat în partea din spate a autoturismului, bancheta din spate fiind tăiată, 2 persoane. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Pakistan, intrați legal în România în baza documentelor personale“.

În toate cazurile, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți, pentru șoferii autovehiculelor, și de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetățenii depistați ascunși, respectiv pe jos, urmând ca, la finalizare, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei