fbpx
17 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

A început „transhumanța“ electorală

Apropierea alegerilor locale determină o „migrație“ a primarilor de la un partid la altul, doar doar mai prind un mandat. Declarațiile lor cum că o fac „în interesul cetățeanului“ e doar praf aruncat în ochii electoratului. Cele mai multe plecări sunt doar pentru interesul propriu și personal al edililor.

Această „transhumanță electorală“ se vede cel mai bine la cele două partide din arcul guvernamental: PSD și PNL. Nu e o migrație unidirecțională, sunt plecări și de o parte și de alta, în cele mai multe cazuri un fel de „pase în doi cu schimb de locuri“. Primarii liberali își descoperă peste noapte valențe social-democrate, iar cei din PSD, după (cel puțin) 3 ani de mandat constată brusc că varianta liberală li se potrivește mult mai bine.

Despre această plecare de la un partid la altul, despre care liberalii îi acuză pe social- democrați că recrutează mult mai mulți edili, a vorbit și deputatul cărășean Silviu Hurduzeu, președintele organizației PSD Caraș-Severin:

„PNL îi acuză pe alții, dar nu își vede propriile neajunsuri. În loc să acuze PSD de plecarea primarilor lor, cei din PNL ar trebui să se întrebe de ce primarii de la ei din partid consideră că alături de PSD pot face mai mult pentru comunitățile lor decât o pot face alături de PNL.

Vă dau un singur exemplu, toți aleșii locali ai PSD au acces la o aplicație care îi ajută să facă proiecte de succes pentru accesarea fondurilor europene. De aceea, primarii PSD au reușit să aducă mulți bani europeni pentru dezvoltarea comunităților locale“, a precizat deputatul PSD Silviu Hurduzeu.

Citește si:  De la tribuna Parlamentului, Silviu Hurduzeu cere interzicerea băuturilor energizante minorilor!

Dan AGACHE

2 COMENTARII

 1. „Vă dau un singur exemplu, toți aleșii locali ai PSD au acces la o aplicație care îi ajută să facă proiecte de succes…”
  Dl Buzatu de la Vaslui tot aplicația asta a folosit-o?

 2. Această „transhumanță electorală“ se vede cel mai bine la cele două partide din arcul guvernamental: PSD și PNL.

  Nu ”din arcul guvernamental” ci ”din țarcul guvernamental”, pentru că e vorba de ”transhumanță” (la ”oi”).
  Beee!
  În rest, lupii se mai sfâșie și între ei (când le e foame).
  Să nu facem confuzii cu țarcul și săgeata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei