fbpx
16 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

Acțiuni de control ROADPOL! Peste 1.000 de autovehicule verificate în Caraș-Severin!

În perioada 16 – 22 septembrie, polițiștii rutieri cărășeni au acționat în cadrul proiectului ROADPOL-SAFETY DAYS, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

În cadrul acestui proiect, polițiștii rutieri au desfășurat acțiuni preventiv-reactive, de conștientizare a tuturor participanților la traficul rutier, cu privire la consecințele la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Potrivit informațiilor oferite de IPJ Caraș-Severin, au fost organizate 133 de acțiuni în trafic, pe parcursul cărora au fost verificate aproape 1.100 de autovehicule.

În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri cărășeni au aplicat 662 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe, peste 500, pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Alte 87 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranță și 6 pentru utilizarea telefonului mobil în timpul condusului.

În cele 7 zile, pe drumurile din Caraș-Severin au fost înregistrate cu aproximativ 14% mai puține accidente rutiere cu victime, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Acțiunile privind siguranța pe drumurile publice continuă zilnic, în județul nostru, susține purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, Alina Boeru.

Lorena POENARU

 

1 COMENTARIU

 1. ”În cadrul acestui proiect, polițiștii rutieri au desfășurat acțiuni preventiv-reactive, de conștientizare … cu privire la consecințele la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, …”

  Și la care îi expun și pe alți participanți la trafic.
  Adică au desfășurat 60,18% acțiuni reactive și au înfășurat 39,82% acțiuni preventive de conștientizare (662 sancțiuni/1.100 autovehicule).
  Totuși, acțiuni preventiv-reactive nu se iau și asupra ”profesorilor” și ”examinatorilor” care au eliberat permise de conducere acestei calități de ”elevi”?
  Eu aș începe acțiuni reactive la cei din ”procesul de fabricație”, primii responsabili și vinovați pentru rebuturile lor rutiere și solidar cu ele.
  Nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei