1.7 C
Reșița
duminică, 27 noiembrie 22

„Ultima mare aventură”! Reșițeanul Grațian Mihăilescu participă la o expediție care se întinde pe două continente

O aventură care se întinde pe două continente pe parcursul a aproape trei săptămâni. Cea mai mare cursă de off-road din lume pentru amatori care îmbină acțiunea și activitatea caritabilă. Sau altfel spus raliul caritabil Budapesta-Bamako, „Ultima mare aventură”, o experiență unică, la care și-a propus să participe anul acesta și reșițeanul Grațian Mihăilescu. Alături de doi prieteni, Cosmin Savu (jurnalist, membru al echipei România, te iubesc!) și Mihai Lupu (Fondator EducCaB International), Grațian Mihăilescu, fondatorul UrbanizeHub, formează echipa UCaB, al cărei țel pentru anul acesta este participarea la expediția care are ca scop o dublă misiune: medicală și educațională.

UCaB vine de la UrbanizeHUB și EduCaB, concepte dezvoltate în echipa participantă la raliul Budapesta – Bamako. Aceste programe nu sunt centrale în misiunea echipei, dar leagă lumile noastre, fac punți între urban și rural şi susţin demersul. Scopul nostru este de a folosi expertiza dobandită în precedentele experienţe, de a călatori util şi de a creşte colaborările existente pornind noi motoare de dezvoltare. În Senegal ne oprim la unul dintre partenerii EduCaB, chiar la granița cu Mauritania, pentru a activa o nouă bibliotecă comunitară. În Sierra Leone contribuim prin donarea unui vehicul 4×4 la mobilitatea urbană și rurală a unor echipe medicale în zone mai puțin accesibile serviciilor de sănătate”, putem afla de pe site-ul dedicat evenimentului de echipa UCaB.

Ce este raliul Budapesta – Bamako?

spot_img

Budapesta – Bamako este cea mai mare cursă de off-road din lume pentru amatori care îmbină nu doar acțiunea, ci și activitatea caritabilă. Traseul pleacă din Europa Centrală, din Budapesta, străbate o bună parte din Europa și traversează o zonă dificilă a Africii de Vest – Munții Atlas și Sahara, având ca destinație finală Freetown, capitala statului Sierra Leone. Aproape 10 mii de kilometri în trei săptămâni, 10 state parcurse, două continente, marea Mediterană, munți, deșert și zone de savană.

Foto: Facebook (Budapest-Bamako Rally)

Sprijin medical

Intenția UCaB Team este de a duce o mașină de intervenție dotată cu instrumentar și echipamentul necesar și care va ajunge în sprijinul administrației spitalelor din Freetown, Sierra Leone la LCH Emergency Department, la Chothram Memorial Hospital sau Ola During Children’s Hospital (discuțiile sunt deschise). Odată cu această misiune medicală se vor pune bazele unui suport din partea Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) din România cu expertiză recunoscută internațional. Această perioadă complicată pentru omenire accentuează nevoia de acces la informații corecte și colaborare sanitară.

Misiunea educațională

Al doilea proiect inițiat de echipa UCaB este o misiune educațională – activarea unor centre tip smart library și a unor huburi digitale prin care partenerii UCaB (la nivel local și internațional) să faciliteze diverse programe care să acopere teme utile: competențele digitale și din alfabetizarea digitală, cursuri de jurnalism comunitar, ateliere de fotografie, lucrul cu voluntari, managementul atragerii de resurse și punerea în valoare a potențialului comunităților partenere. Sunt stabilite patru centre – unul în Senegal (prin partenerul EduCaB, The Association of Pupils and Students of Ngaolé – ASEEN) și alte trei în Sierra Leone (TBD).

De ce Sierra Leone și Senegal?

Sunt două țări vest-africane cu democrații stabile, după standarde africane, care deși au trecut prin perioade dificile au potential, energie și motivație. Sunt țări cu care România a avut relații constante și de durată, încă dinainte de 1989. Resursele economice pe care le au cele două țări pot fi premizele unor dezvoltări ale comunităților ca exemplu pentru alte state africane.

Traseu

Traseul pe care echipa UCaB îl va avea la finalul lui octombrie 2022, va dura 19 zile, cu o medie de 500 de km pe zi, iar echipa va fi expusă la riscuri multiple ce țin de siguranță, terorism sau sănătate.

Și cum o expediție de o asemenea amploare nu este deloc ușor și ieftin de dus la îndeplinire, cei trei temerari sunt bucuroși de orice sprijin primesc în misiunea lor. Persoanele sau companiile dispunse să susțină sau să contribuie la îndeplinirea acestei experienții, își pot aduce aportul făcând o donație (bani sau cu elemente logistice – echipamente). Informații suplimentare pot fi obținute chiar de la membrii echipei, la adresa de email: ucab@urbanizehub.com sau accesând pagina expediției: https://ucab.world/.

Mihai Lupu și Grațian Mihăilescu în Nepal (în masivul Annapurna)

 

Karina TINCUL

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei