Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR a desemnat câștigătorul pentru lucrările de proiectare și execuție a secțiunilor E și D ale lotului 2 din autostrada Lugoj – Deva.
După finalizarea procesului de evaluare a ofertelor, CNAIR a comunicat joi rezultatul procedurii de atribuire a contractului pentru ,,Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul major de investiții: Autostrada Lugoj –Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220, Secțiunea E și finalizare Secțiunea D”.
Ofertantul desemnat câștigător este Asocierea S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SA & PE CONSTRUCT S.R.L. – EURO-ASFALT d.o.o., având prețul de 1.826.845.634,11 Lei fără TVA.


Finanțarea este asigurată prin PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență.
Durata contractului este de 45 de luni, din care 11 luni perioada de proiectare și 34 de luni perioada de execuție a lucrărilor.
Perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.
Conform condițiilor din Acordului de mediu a fost prevăzută realizarea a două tuneluri în cadrul Secțiunii E în contextul evitării problemelor de stabilitate și a impactului negativ cu implicații majore asupra mediului.
Lungimea celor două tuneluri va fi de aproximativ 2,13 km. Tunelurile vor fi formate din două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu platforma de 11,25 m.
Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea contestaților/ plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire, după cum ne-a transmis Alina Sabou de la Compartimentul Comunicare al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara.
Sergiu TABAN
”…în contextul evitării problemelor de stabilitate și a impactului negativ cu implicații majore asupra mediului.”
–
Traversarea pentru urși, șopârle (și motociclete off-road?) din poză reprezină o investiție remarcabilă.
Totuși, nu văd indicatoare sau marcaje de orientare a urșilor și șopârlelor către acea traversare.
Ceilalți se mai descurcă ….
Lipsa acestor prețioase indicatoare, marcaje sau indicații prețioase (din proiect și finanțare PNRR) oare servesc textului și contextului evitării impactului negativ cu implicații majore asupra stabilității mediului?
(Cogito ergo sum)
P.S.
Lipsa sau lipsurile din proiect … ca să nu fiu acuzat de vreun dezacord gramatical.