fbpx
17 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

Avarie majoră la Caransebeș; municipiul a rămas fără apă potabilă!

UPDATE: În urma lucrărilor de golire a lacului Zervești efectuate de HIDROELECTRICA SA, s-au constatat depuneri foarte mari de mâl. Acestea au început să se verse în râul Sebeș, astfel crescând turbiditatea apei mult peste normele acceptate. Această situație nu poate fi rezolvată prin tratarea apei, decât prin creșterea peste valorile acceptate a cantității de substanțe folosite în procesul de tratare.

Dată fiind situația prezentată, am hotărât că cea mai sigură soluție pentru a nu pune în pericol sănătatea cetățenilor este oprirea furnizării apei în municipiul Caransebeș, până se va decolmata integral albia lacului Zervești, astfel încât calitatea apei din râul Sebeș să revină la valori normale. Analizând debitul râului și cantitatea de mâl, eliminată până în prezent, preconizăm că furnizarea apei va putea fi reluată astăzi, de la ora 20:00. Lucrarea va fi executată în intervalul orar specificat, de către personalul S.C. AQUACARAȘ S.A –Punct de Lucru Caransebeș.

Ne cerem scuze consumatorilor afectați de această oprire. La reluarea serviciului de alimentare cu apă potabilă, este posibil să apară apă tulbure la robinetele consumatorilor din zona menţionată. Dacă situaţia persistă vă rugăm să contactați Dispeceratul Central al S.C. AQUACARAȘ S.A la tel. 0255/215643 sau 0766341274 și Punctul de Lucru Caransebeș la tel. 0255/516321 sau 0722333735.

Mulţumim cetăţenilor pentru înţelegere”, transmite conducerea Aquacaraș.

………………

Ca urmare a unei situații neprevăzute, apărută în timpul executării lucrărilor de mentenanță efectuate de Hidroelectrica la lacul de acumulare de la Zervești, municipiul Caransebeș a rămas fără apă potabilă astăzi, până la ora 20:00.

Ne vedem nevoiți să sistăm alimentarea în tot orașul“ se precizează în comunicatul societății Aquacaraș. „Colegii noștri intervin pentru a executa lucrările necesare în cel mai scurt timp. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat“, se precizează în comunicatul de presă remis de conducerea Aquacaraș SA.

Dan AGACHE

1 COMENTARIU

  1. „Dată fiind situația prezentată, am hotărât că cea mai sigură soluție pentru a nu pune în pericol sănătatea cetățenilor este oprirea furnizării apei …”

    Dar pentru că râul Sebeș se varsă în râul Timiș și ajunge la Pancevo, ce ați mai hotărât?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei