fbpx
18.7 C
Reșița
luni, 17 iunie 24

Directorul Elena Amzoi contraatacă: „sub conducerea mea, DGASPC a derulat proiecte în valoare de 30 de milioane de euro!“

Chiar dacă Elena Amzoi a demonstrat de-a lungul anilor că este genul de persoană care nu agreează polemicile și nu se înscrie în tiparul personajelor care doresc să țină prima pagină a scandalurilor publice, directorul executiv al DGASPC, pus pe liber de președintele CJ Romeo Dunca sau, mai bine spus, pe un post de debutant la departamentul Resurse Umane, iese determinată și-i răspunde șefului ierarhic, apărându-și onoarea și poziția câștigată prin munca depusă în anii de activitate din cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin și a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Caraș-Severin.

În calitatea mea de director executiv al DGASPC Caraș Severin am derulat foarte multe proiecte care au fost duse la bun sfârșit.

Am început implementarea de proiecte în zona asistenței sociale încă din anul 2007, când am renovat centrele din subordinea Consiliului Județean, conduceam la acel moment direcția de monitorizare și Protecție Socială a Consiliului Județean Caraș Severin. La acel moment în județ nu exista niciun Cămin de Persoane Vârstnice, erau doar Centre de Asistență și Îngrijire unde erau bătrâni, persoane cu dizabilități și tineri, toți la un loc, care locuiau în condiții greu de imaginat. Am preluat această problemă, m-am ocupat de ea și astfel am realizat primul centru de bătrâni în Caransebeș, Sfinții Constantin și Elena. A urmat proiectul de reabilitare a Căminului de la Sacu și de atunci s-au derulat sub conducerea mea proiecte pentru reabilitarea tuturor centrelor de asistență socială din județ. Pe lângă proiectele de renovare ale centrelor, am derulat și altfel de proiecte cu finanțare guvernamentală și europeană, proiecte care au implicat copii, tineri, mama și copilul, victimele violenței domestice sau asistenții maternali. În total, DGASPC Caraș-Severin, sub conducerea mea, a derulat proiecte de peste 30 de milioane de euro.

În mandatul meu de director executiv, Caraș-Severinul a câștigat, pe mâna DGASPC, o finanțare de 13,89 milioane de lei. Era vorba despre  proiecte privind închiderea unor centre de plasament și de înființarea unor case de tip familial și centre de zi (inclusiv pentru copii cu handicap) la Caransebeș, Reșița și Zăgujeni, proiecte  pe care le-am câștigat, am primit aprobarea ADR Vest pentru derularea acestora, dar, ulterior s-au blocat la Ministerul Dezvoltării din considerente care nu au mai ținut de managementul DGASPC Caraș Severin. În acest moment, DGASPC derulează două proiecte cu finanțare prin PNRR, care sunt în implementare și care au o valoare de aproximativ 2 milioane de euro.

Legat de persoanele care încasează venituri pe partea socială, comisia care acordă aceste drepturi nu este subordonată DGASPC, comisia este în subordinea directă a  Consiliului Județean, DGASPC asigură doar secretariatul comisiei. Dacă la Iablanița sunt 100 de persoane care primesc indemnizații sociale, acestea nu beneficiază de aceste drepturi datorită unei implicări a directorului executiv al DGASPC.

Povestea cu angajatul de la Oravița, petrecută în perioada în care la conducerea DGASPC nu se afla Elena Amzoi!

O afirmație extrem de gravă este cea legată de copiii instituționalizați și exploatați la munci agricole. Reamintim domnului președinte al Consiliului Județean că în Caraș-Severin, DGASPC gestionează doar apartamente localizate în mediul urban, iar copiii găzduiți în aceste apartamente sunt elevi, așa că aceștia nu pot fi exploatați la munci agricole și la niciun alt fel de muncă. În mediul rural există copii în plasament la asistenți maternali care sunt periodic supravegheați. Copiii rezultați din această formă de ocrotire socială au rezultate școlare foarte bune, mulți dintre ei fiind astăzi studenți.

Legat de sesizarea de la Poliția Oravița cum că la centrul de acolo, o persoană a încasat ani de zile salariul și nu a mers la serviciu, țin să îi reamintesc domnului președinte că acest lucru s-a întâmplat până în anul 2018, dată la care eu am preluat funcția de director executiv al DGASPC Caraș Severin, instanța pronunțându-se în această cauză.

Mai trebuie să-i reamintesc domnului președinte că doar atunci când se dorea ca în activitatea DGASPC, în calitate de director executiv, să fac o ilegalitate, îi precizam că nu doresc să-mi fac de rușine copiii, judecători“, clarifică Elena Amzoi o parte din acuzațiile ce i se aduc de către președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca.

Cu siguranță, Elena Amzoi, cea care consideră ridicolă măsura retrogradării ei instituționale pe un post de debutant în cadrul departamentului Resurse Umane, va continua să lămurească publicul cu privire la  acuzațiile care i-au fost formulate, într-o sesizare realizată de consilierul superior Vali Florescu, acest „superman controlor“ apărând în scripte drept Corpul de Control și a Directorului de Cabinet al Președintelui Zărie – Gheorghe Rădoi, un fel de capu la controlu’ în cauză.

Citește si:  Elena Amzoi, directorul DGASPC, retrogradată ca debutant la Resurse Umane!

Sergiu TABAN

 

 

 

 

3 COMENTARII

  1. ,,Dunca&company” declanșează un nou caz Staicovici. După ce s-a certat cu tot consiliul udețean, cu Marius Isac, Staicovic acum urmează Amzoi.,,Dunca&company” uită că la proiectele în derulare consiliul județean folosește banii celor care participă la proiect și î participanții primesc banii după 7-8 luni de zile. Sau poate trebuie să ia banii DGASPC pentru salariile din consiliul județean ( nu mai au bani pentru salarii pe lunile noiembrie și decembrie). Să caute în curtea proprie și pe la AJPIS incompetența și să rezolve acolo problemele că asistența socială este bună în județ (cum a spus prefectul și chiar Dunca -după controalele din ,,azilele groazei”. Oare acest consilier Florescu nu a fost angajatul DGASPC din anul 2019? Prea mare coincidența și poate este o răzbunare personală. Jos labele de pe județul nostru, lasă-ne munții și fă taxi cu elicopterul pe la nunțile romilor.

  2. In cursul mandatului meu de Presedinte al Consiliului judetean Caras- Severin ,am inspectat in repetate rinduri lucrarile finalizate ..inclusiv anexele si sectoarele externe , infrastructura , personalul angajat cu nivelul de studii necesar si gradul de intelegere a ceea ce inseamna munca cu persoane cu grave probleme socio sanitare, care erau internate , la obiectivele de care face referire doamna Amzoi Elena… Nu numai eu , ci mai ales Ministerul Dezvoltarii si reprezentantii Agentiei 5 Vest, respectiv domnul Dir Zaharia si doamna Dir Lolescu am fost impresionati chiar de corectitudinea, eficienta si importanta acestei probleme rezolvata in buna parte la Caras-Severin, . Demiterea unui Director competent , cu initiative de progres , prin munca si corectitudine , ca rasplata ptr ceea ce a facut si face ,reprezinta o nedreptate , umilire si un RAU FABRICAT PTR TOTI CEI CARE SINT BOLNAVI ,AU HANDICAP ,, multi COPIII FARA SANSE intr-o societate din ce in ce mai nepasatoare… La SPIT JUD RESITA in loc sa se valorifice 72.000.000 Euro cistigati prin proiecte transfrontaliere cu Serbia..-sp. Pojarevat si Spitalul Cinic Univ Timisoara…. acestia au fost pierduti , la noi , in timp ce partenerii de proiecte ajutati serios de autoritatile judetene competente, au accesat banii si sint foarte sus prin modernizari… si alte proiecte de finantare PNRR.. Spit CLINIC UNIVERSITAR TIMISOARA, e pe cale sa devina PRIMUL SPIT REGIONAL DIN ROMANIA … Aceasta am vazut si am asistat personal ,la construirea diverselor tronsoane controlate de MIN SANATATII Prof DR. RAFILA , in repetate rinduri . PERSONAL. DECLARATII DE TIPUL .. NU TUNEZ UN TRABANT …drept comparatie cu SJUR , evident profund jignitoare , ne situeaza in prezent sub BOTOSANI SI VASLUI , la acest capitol .. Cit priveste construirea mult visata a unui NOU SPITAL JUDETEAN , in prezent , cred ca este un vis ..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei