28.7 C
Reșița
vineri, 12 august 22

Federația națională a părinților cere ca școlile să poată trece online în localitățile cu rata de infectare mai mare de 6

Federația Națională a Părinților a transmis o scrisoare miniștrilor Sănătății și Educației prin care solicită ca la o rată de infectare ce depășește 6 la mia de locuitori, școlile să poată decide (prin Consiliul de Administrație) trecerea la ore online, indiferent de numărul de clase cu activitatea fizică suspendată. Semnatorii scrisorii afirmă că deși sunt conștienți de dezavantajele școlii online, „nu putem pune în pericol sănătatea copiilor și a familiilor noastre.”

Solicitarea vine în condițiile în care săptămâna trecută a fost dat un ordin comun al ministerului Educației și ministerului Sănătății care decupla scenariile de funcționare a școlilor de pragul de infectare de 6 la mie dintr-o localitate. Conform ordinului, o unitate de învățământ trece în online când jumătate dintre clase sau grupe au activitatea suspendată din cauza unor cazuri confirmate de COVID-19.

În condițiile în care rata incidenței cumulate a cazurilor covid-19 la 1000 de locuitori crește alarmant de la o zi la alta, sistemul medical este suprasolicitat, infrastructura şcolară și sunt, deja, peste 17.000 de elevi și personal angajat confirmați cu Covid-19, avem decese în rândul cadrelor didactice și copiilor, secțiile ATI sunt pline iar presiunea pe sistemul medical este uriașă.

spot_img

Chiar și acolo unde școlile dispun de toate resursele necesare, sunt situații în care populația şcolară este numeroasă şi elevii interacționează, inevitabil. Este utopic să considerăm că pot fi respectate, permanent, toate măsurile igienico-sanitare, mai ales când este vorba de copii mici.

Elevii parcurg distanțe lungi între casă și școală, cu mijloace de transport în comun, la ore de trafic intens, astfel existând un risc uriaș de infectare în timpul mobilității”, susțin reprezentanții Federației naționale a părinților.

În solicitarea Federației se mai arată că lipsa testării periodice a elevilor cu teste noninvazive, modul deficitar (uneori inexistent) în care se efectuează testarea la cerere, pentru elevii simptomatici sau în a 8-a zi de la data suspendării cursurilor pentru o clasă, în cadrul cabinetelor medicale școlare, este un alt motiv de îngrijorare cu privire la continuare activității didactice în condiții de siguranță.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. „Federația Națională a Părinților a transmis o scrisoare miniștrilor Sănătății și Educației prin care solicită …”

    Federaţia naţională a asociaţilor de proprietari nu a transmis şi ea o scrisoare prin care solicită sterilizarea factorilor poştali?

    Şi aceştia parcurg distanţe lungi, la ore de trafic intens, astfel existând un risc uriaş de infectare (a lor şi a altora) în timpul mobilităţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei