fbpx
21.7 C
Reșița
marți, 28 mai 24

Handbaliștii reșițeni, la a cincea victorie consecutivă în Play-off-ul de promovare al Diviziei A!

În cadrul etapei a X-a, a treia a returului Play-off-ului de promovare al Campionatului Diviziei A, handbaliștii rossoneri au întâlnit pe propriul teren echipa CSM Oradea, în cel de-al patrulea meci din acest campionat. Reșițenii veneau după victoria de la Pitești, iar oaspeții după înfrângerea de pe teren propriu în fața celor de la CSM Odorheiu Secuiesc.

Reșițenii au început foarte bine partida, iar în minutul 14 aveau șase goluri avans, 9 – 3. Orădenii, lipsiți de câțiva titulari, datorită unor accidentări, reușesc să revină în joc, apropiindu-se la patru goluri, 6 – 10 în minutul 16, respectiv, 7 – 11, în minutul 16. Din acest minut, echilibrul s-a rupt și, datorită reușitelor din atac, dar și a paradelor din poarta noastră, rossonerii au reușit să se distanțeze până la pauză la opt goluri: 19 – 11!

În a doua repriză reșițenii au prestat același joc bun, atât în atac cât și apărare, reușind să mai marcheze încă 19 goluri, față de cele 12 ale oaspeților, pentru ca la finalul jocului, tabela de marcaj să arate 38 – 23 în favoarea rossonerilor!

Radu BOTE, Mișa ROHOZNEANU și Cristian IONESCU au abordat meciul cu următorii jucători: Boban VUIȚĂ, Ionuț TĂNASĂ, Denis DUMUȚĂ – Marius BAHAN (6 goluri), Adrian ACEA, Snezan RADOSAVLEVICI (2 goluri), Raul HEIMBACH (3 goluri), Daniel BURAC, Marian NEGRU (9 goluri), Denis MITRAN, Andrei BONDOC (2 goluri), Deniss KIRSCH (5 goluri), Rareș SCURT (1 gol), Dorian TURCUMAN, Lucian IGNAT (3 goluri), Eduard BELCHITE (7 goluri).

 

După meci, Marius BAHAN, coordonatorul secției de handbal a CSM Reșița, a declarat: „Vreau să-i felicit pe colegii mei și să le mulțumesc pentru această victorie. Deja mi-am primit cadoul de ziua mea de naștere prin acest succes. Le mulțumesc și suporterilor că vin în număr din ce în ce mai mare la meciurile noastre. Diferența mare de scor din acest meci nu este diferența de valoare dintre CSM Reșița și CSM Oradea. Oaspeții au venit la acest joc cu un lot decimat, deoarece au avut foarte mulți handbaliști accidentați. De aceea a fost scorul atât de mare în favoarea noastră. Din nou, eu am jucat accidentat, dar le-am promis băieților că nu-i voi lăsa singuri niciodată. Am intrat în joc foarte montați și s-a văzut că ne-am dorit foarte mult această victorie. Mulțumesc spectatorilor pentru susținere. La sala din Reșița mereu vom juca la victorie. Urmează meciul cu Odorhei și cred că această formație este cea mai bună din play-off-ul de promovare. Ne propunem să facem un meci bun, Odorheiul este echipa mai sudată și cunosc această formație de când jucam în Liga Zimbrilor. Au rămas majoritatea jucătorilor, jocul lor este foarte disciplinat tactic și cu siguranță că vor veni să câștige la Reșița. Dacă vor fi mai buni, la final le voi strânge mâna, dar acasă ne dorim să câștigăm toate meciurile.”

De asemenea, Lucian IGNAT a declarat: „A fost o victorie muncită și meritată. Norocul nostru, ca să spun așa, a fost că Oradea nu s-a prezentat cu tot lotul. Trei sau patru handbaliști care au lipsit la acest meci erau cu siguranță titulari și s-a văzut această diferență pe tabelă. Ca și echipă consider că suntem într-o creștere de formă. Mulțumim colegilor și staff-ului și suntem foarte bucuroși de această victorie.”

După zece etape ale play-off-ului, rossonerii se mențin pe locul 2, cu 24 puncte, după cei de la CSM Odorheiu Secuiesc, cu același număr de puncte, dar cu un golaveraj superior. În următoarea etapă, care se va disputa vineri, 8 aprilie, de la ora 17:00, cele două echipe se vor întâlni în Polivalenta reșițeană, într-un veritabil derby pentru primul loc în Play-off!

 

Miruna MIHANCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei