fbpx
21.7 C
Reșița
marți, 28 mai 24

Handbalul reşiţean are viitor! Pentru o zi, cei mai mici practicanţi ai handbalului din vestul ţării au ocupat Sala Polivalentă din Reşiţa

În organizarea secţiei de handbal a clubului rossoner, la finalul săptămânii trecute a avut loc prima ediţie a Cupei Moş Crăciun. Alături de grupele de mini şi babyhandbal ale CSM Reşiţa au participat şi cele ale cluburilor Beldiman Arad, Golden Kids Bocşa, ACS Dominicii Moşniţa, CSC Moşniţa, HCS Cîtu Timişoara şi SCM Politehnica Timişoara.

S-au jucat 14 meciuri atât la minihandbal, cât şi la babyhandbal, cu o pauză datorată meciului seniorilor din cadrul campionatului Diviziei A. La finalul acestei partide, micuţii handbalişti au avut surpriza ca pe suprafaţa de joc să apară Moş Crăciun, care le-a împărţit cadouri şi medalii.

Turneul a fost apreciat de participanţi, iar coordonatorul secţiei de handbal din cadrul CSM Reşiţa, Marius BAHAN, alături de antrenoarea grupelor rossonere de mini şi babyhandbal, Carmen DUMITRU, dorind să permanentizeze organizarea unor asemenea turnee.

Astfel, Carmen DUMITRU a declarat: „Din punctul nostru de vedere, un turneu extraordinar de reuşit. Fiind prima ediţie, am reuşit să aducem şase echipe. Este un turneu pe care l-am aşteptat cu nerăbdare, nu am mai jucat la această categorie de vârstă de aproximativ doi ani de zile. Eram dornici de jocuri şi ne bucurăm că echipele invitate au răspuns prezent. Este un turneu mare, aşa cum ne-am dorit, e clar că toată lumea a vrut să joace. Competiţia s-a adresat copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani. Este prima ediţie, sperăm ca anul viitor să ne revedem în aceeaşi formulă.

Avem o noutate la CSM Reşiţa, în sensul că grupele sunt mixte, fete şi băieţi. În total antrenez 68 de copii, cred că proporţia fete-băieţi e undeva la jumătate. Nu se ţine scorul, ducem mai departe o tradiţie pe care am denumit-o «Handbal cu zâmbetul pe buze». La acest nivel nu este normal să se ţină scorul, copiii trebuie să se bucure de joc şi să înveţe să joace. Sper că vor mai veni copii spre handbal şi vreau să cred că handbalul reşiţean are viitor.

Pentru această competiţie trebuie să-i mulţumesc lui Marius Bahan, coordonatorul secţiei de handbal CSM Reşiţa. El este omul care a avut nebunia de a se înhăma la un asemenea turneu. Nu este o misiune uşoară, vreau să spun că efectiv s-a dat peste cap pentru ca această competiţie să fie aşa cum trebuie de la început până la sfârşit.”

Miruna MIHANCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei