fbpx
7.7 C
Reșița
duminică, 21 aprilie 24

Început de an școlar în condiții europene pentru elevii Școlii Nr. 7 din Reșița!

Sute de elevi reșițeni au început anul școlar 2023-2024 într-o clădire reabilitată, modernă și veselă, grație Primăriei Reșița, Școala Gimnazială Nr.7 fiind o altă unitate de învățământ pentru care administrația locală a accesat și câștigat proiecte cu finanțare europeană. Părinții și dascălii au contribuit și ei la înfrumusețarea școlii, dând o pată de culoare sălilor de clasă, care, după cum a menționat directorul Ileana Pomoja, nu seamănă una cu cealaltă, fiind pregătite pentru a fi însuflețite de către copii.

Începem școala într-o clădire nouă, reabilitată, grație Primăriei Reșița, pentru că aceste proiecte europene accesate de către primărie își văd rodul, noi suntem beneficiarii lor și clădirea este foarte frumoasă.

Nouă chiar ne  este dor de copii în vacanță, chiar dacă sună desuet. Vacanța este binevenită după atâta muncă, dar le simt lipsa, iar când suntem în activitate și sălile sunt fără copii, degeaba sunt ele frumoase că, până a urmă, nefiind populate nu își au rostul, nu sunt însuflețite”, a declarat directorul Școlii Gimnaziale Nr. 7 Reșița, Ileana Pomoja.

Anul viitor, în luna ianuarie, se vor finaliza lucrările și la celălalt corp de clădire unde vor reîncepe cursurile elevii din ciclul primar.

La deschiderea noului an școlar, alături de cadrele didactice, părinți, copii și invitați a fost prezent și directorul CCD, Caraș-Severin, profesor la această școală, Ionuț Gârtoi, pentru care emoțiile acestui nou început au fost echivalente cu ale copiilor.

Mă gândesc cu emoție la această zi, mă duc cu gândul la perioada în care am fost eu elev și când mă uit la cei mici de clasa pregătitoare, cât de frumoși sunt, dar pătrunși de emoția începutului de an școlar, realizez că noi la Școala 7 reușim să facem lucruri extraordinare, pentru în din tot ceea ce realizăm avem ca perspectivă copilul, activitățile, actul didactic.

Cu emoție mă gândesc și la elevii de clasa a V-a pentru că au plecat de la doamna învățătoare și vor da de profesori, de diriginți, dar vreau să le transmit că toate cadrele didactice îi așteptă cu brațele deschise pentru că noi chiar iubim copiii, aici la Școala 7 și se vede prin ceea ce facem.

Mă gândesc cu emoție și la cei de clasa a VIII-a pentru că vine Evaluarea Națională și ne dorim ca ei să fie pregătiți, să aibă rezultate frumoase și să intre la liceele pe care și le doresc.

La mulțumesc părinților că sunt alături de noi, pentru că reușim să facem lucruri frumoase, pentru că în parteneriatul școală-familie noi avem rețeta succesului!”, a declarat prof. Ionuț Gârtoi.

Lorena POENARU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei