24.7 C
Reșița
marți, 17 mai 22

Modul în care tehnologia Smart Home poate ajuta persoanele mai în vârstă

 

Tehnologia de casă inteligentă depășește confortul. Dispozitivele cu mâini libere și controlate de aplicații pot face viața acasă mai sigură și mai ușoară pentru adulții în vârstă, cărora le este greu să se deplaseze sau să-și amintească rutinele.

Tehnologia Smart Home îi ajută pe utilizatori să personalizeze dispozitivele în funcție de programul și preferințele lor. Cea mai bună tehnologie inteligentă conectează dispozitivele într-o rețea completă.

spot_img

În cadrul unei rețele, puteți configura automatizări care declanșează dispozitive în secvențe. De exemplu, atunci când un senzor de mișcare pe hol detectează mișcarea, acesta poate aprinde lumina băii. Sau un TV Samsung smart se poate închide automat, dacă este uitat deschis și senzorul nu s-a mai declanșat de ceva timp.

Fie că cei dragi locuiesc în apropiere sau departe, sistemele Smart Home pot face viața mai ușoară pentru adulții în vârstă și pentru persoanele cărora le pasă de ei.

1. Rutine zilnice mai simple

Dispozitivele inteligente de acasă pot lucra împreună pentru a face dimineața puțin mai strălucitoare. Conectarea hub-urilor inteligente și a accesoriilor durează doar câteva minute, pentru a beneficia de avantaje.

Adulții mai în vârstă pot programa dispozitivele în funcție de preferințele și programul lor, de la setarea de memento-uri pentru medicamente, până la iluminarea holurilor slabe.

Huburi inteligente pentru casă

Un hub inteligent pentru casă este „creierul” care vă conectează toate dispozitivele împreună. Pot economisi o călătorie suplimentară pentru a opri o lumină sau pentru a facilita pornirea aparatelor, precum un TV Samsung smart, pentru oricine cu mobilitate limitată.

Cele mai bune sisteme inteligente pentru casă funcționează cu dispozitive terțe și difuzoare inteligente. De asemenea, sunt ușor de controlat printr-o aplicație mobilă pe Android sau iPhone.

Difuzoarele inteligente, cum ar fi Google Home, pot dubla ca hub-uri inteligente pentru acasă. Aceste difuzoare folosesc controlul vocal, minimizând frustrarea pentru cei mai puțin confortabili cu aplicațiile. Alternativ, puteți alege hub-uri dedicate, cum ar fi Samsung SmartThings.

Samsung SmartThings este compatibil cu sute de dispozitive pe care este posibil să le aveți deja și chiar vine cu câteva de-ale sale. Se poate conecta cu camere video pentru streaming live, detectoare de mișcare, senzori de ușă și fereastră, nenumărate modele de TV Samsung smart, lumini și prize inteligente, pentru a vă simplifica rutina zilnică.

Iluminat și aparate inteligente

Nu este nevoie să mergeți pe întuneric în toiul nopții. În loc să riscați rănirea în drumul spre camera alăturată, puteți activa becurile inteligente cu comenzi vocale sau printr-o aplicație mobilă.

Mufele inteligente transformă aparatele obișnuite precum lămpile, aparatele de cafea sau aparatele de radio în tehnologie inteligentă pe care o puteți controla cu vocea dvs. sau cu o aplicație. Astfel, puteți programa aparatul dvs. de cafea să pornească dimineața, un TV Samsung smart să se oprească  seara și să setați lămpile să se aprindă când veniți acasă noaptea.

Becurile și prizele inteligente sunt accesibile și pot ajuta adulții în vârstă cu nevoi legate de mobilitate, memorie sau deficiențe de vedere.

2. Control hands-free

Condiții precum artrita pot face dureroasă apăsarea butoanelor sau reglarea cadranelor. Investiția în dispozitive și automatizări inteligente cu ajutorul comenzilor hands-free sau vocale face sarcinile zilnice mai puțin epuizante.

Boxe inteligente și asistenți virtuali

Boxele inteligente Google Home sunt mai mult decât niște bucăți de plastic inteligente. Pot acționa ca propriile hub-uri inteligente, conectând tone de dispozitive în toată casa. Asistenții virtuali cum ar fi Siri sunt voci utile, care pot urma comenzile cu un simplu „Hei Siri”.

Boxele inteligente oferă o mulțime de utilizări:

  • Setați mementouri pentru întâlniri și medicamente
  • Sunați-i pe cei dragi
  • Răspundeți la întrebări
  • Distribuiți rețete
  • Redați muzică, cărți audio și știri
  • Activați dispozitivele inteligente
  • Programați o rutină de dimineață

Un hub poate crea rutine pe baza orei sau a zilei săptămânii. De exemplu, puteți seta sistemul să aprindă luminile la 6:30, să înceapă cafeaua de dimineață la 6:45 și să citească știrile cu voce tare până la 7:00. De asemenea, puteți adăuga memento-uri în rutina dvs. pentru medicamente, întâlniri și activități.

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei