21.7 C
Reșița
joi, 05 august 21

Prefectul județului a dispus controale! Unor primării nu le pasă cum arată malurile și cursurile de ape!

Salubrizarea cursurilor de apă din intravilanul localităților nu este un moft, ci o necesitate, spun cei de la ABA Banat și ea este cerută în mod permanent de Apele Române și de alte autorități cu responsabilități de control și protecție a mediului.În acest sens, inspectorii de la Apele Române Banat au verificat măsurile dispuse la controalele anterioare demarate din ordinul Prefectului județului Caraș-Severin, privind salubrizarea cursurilor de apă din județ.Inspectorii ABA Banat au constatat că unor primării nu le pasă cum arată malurile și apa în jurul cărora s-au format comunitățile umane pe care le administrează acum. Drept urmare, aceștia au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 105.000 lei.

Localitățile care au fost amendate sunt Bocșa, Cornea și Domașnea. Fiecare a primit 35.000 lei amendă. Au fost lăsate alte termene ca autoritățile să curețe cursurile de apă afectate de diverse gunoaie, materiale de construcții sau PET-uri.

ABA Banat amenință că amenzile vor curge până când oamenii vor învăța cum să conviețuiască în armonie cu râul, astfel încât și acesta să aibă parte de respect.

spot_img

Cel mai adesea, deșeurile din ape sunt un pericol! Ele nu doar poluează ci fiind antrenate de ploi și viituri, blochează albiile, obturează secțiunile podurilor și podețelor și pot produce inundații cu efecte devastatoare!

Declarativ, toți vrem râuri curate! Dar cine chiar își dorește ape limpezi, fără gunoaie, oriunde ne-am afla? Păstrarea malurilor și cursurilor de apă curate sunt obligații stipulate prin lege. Și apoi, factorul etic, la cine-l găsim?”, se întreabă retoric reprezentanții ABA Banat.

204018662_319599026479417_6396554801177142947_n

 

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei