fbpx
6.7 C
Reșița
luni, 27 martie 23

Primul pas greșit pe teren propriu al handbaliştilor reșițeni!

În etapa a V-a a Play-off-ului de promovare, reșițenii au pierdut în fața echipei CSM Sighișoara: 30 – 31

În cea de cincea etapă a Play-off-ului de promovare al Campionatului Diviziei A, reșițenii au întâlnit pe propriul teren echipa CSM Sighișoara. A fost primul meci dintr-o serie de trei, care se vor disputa pe parcursul unei săptămâni și cu echipele pretendente la ocuparea primelor patru locuri.

După cum s-a văzut și la încălzirea jucătorilor, diferența, cel puțin numerică, între cele două loturi era netă în favoarea oaspeților. Cu numai nouă jucători de câmp, reșițenii păreau victime sigure.

Având în spate susținerea celor câteva sute de spectatori, rossonerii au ținut aproape de sighișoreni. Sprijiniți și de paradele portarului Ionuț TĂNASĂ ei au reușit să revină de la 5 – 6  și să aibe două goluri în față: 8 – 6, în minutul 25. În minutul 29, la scorul 10 – 10, în urma unui fault, Raul HEIMBACH a primit direct cartonașul roșu, fiind eliminat. Sighișorenii au profitat de această eliminare și s-au dus la două goluri, 12 – 10, scor înregistrat la pauză.

spot_img

Astfel, handbaliștii reșițeni au abordat cea de-a doua parte a jocului cu numai opt jucători de câmp. După numai două minute de la începerea reprizei secunde, Lucian IGNAT primește a treia suspendare de două minute și, implicit, cartonașul roșu, gazdele rămânând cu doar șapte jucători de câmp. Oaspeții și-au menținut avantajul, în minutele 37 și 43 având trei goluri în față, 17 – 14, respectiv 21 – 18. Împinși de la spate de fanii prezenți în tribună, reșițenii au reușit egalarea prin Marius BAHAN (golgheterul rossonerilor) în minutul 47. Din păcate, în același minut, Marius BAHAN a fost eliminat și el a treia oară, primind cartonașul roșu. Deși în numai șase jucători de câmp (Snezan RADOSAVLEVICI, Marius NEGRU, Marian NEGRU, Andrei BONDOC, Deniss KIRSCH și Antonio GÎRBAN), dar și cu Ionuț TĂNASĂ în poartă, gazdele au ținut aproape de cei de la Sighișoara, reușind să egaleze la 30, prin Deniss KIRSCH, cu numai 28 de secunde înainte de fluierul final. La ultimul atac, oaspeții au reușit să marcheze golul victoriei, privându-i pe tinerii jucători reșițeni de un egal pe deplin meritat.

Acum un an, în 12 martie, rossonerii pierdeau în fața echipei din Sighișoara la două goluri: 29 – 31. Trebuie mențonat și faptul că brigada de arbitri a fost din Cluj-Napoca, în contextul în care următorul meci al reșițenilor este chiar cu echipa de pe malul Someșului.

Radu BOTE și Cristian IONESCU au avut la dispoziție următorul lot de jucători: Boban VUIȚA, Alexandru BLAGOE, Ionuț TĂNASĂ – Marius BAHAN (10 goluri), Snezan RADOSAVLEVICI, Raul HEIMBACH, Marian NEGRU (5 goluri), Marius NEGRU (1 gol), Andrei BONDOC, Lucian IGNAT, Deniss KIRSCH (7 goluri), Antonio GÎRBAN (7 goluri).

La finalul jocului, Marius BAHAN a declarat: A fost un meci incredibil. Am jucat cu inima, văzând câți spectatori au fost în sală era și normal să ne dăruim astfel. Le mulțumim pe această cale. Ne-am simțit extraordinar. Am simțit acest meci ca unul de primă ligă. Felicit echipa din Sighișoara, le doresc baftă pe mai departe, ați văzut și voi, au un lot destul de numeros și de valoros. Sunt jucători care au evoluat mult în Liga Națională, foşti colegi cu care am jucat şi eu în prima ligă. Sunt foarte mândru de echipa mea, am arătat că în nouă jucători de câmp și trei portari, noi am reușit să ne autodepășim și să facem un meci incredibil. Cred că un egal era echitabil. Noi nu ne-am făcut de râs, am luptat cât am putut pentru a obține un rezultat pozitiv. Sunt mai multe de discutat, dar prefer să o fac la rece și nu în acest moment. Din păcate, am luat roșu, și eu, și Heimbach, și Luci Ignat, care suntem niște jucători importanți la lotul pe care îl avem. Din păcate, ăsta a fost rezultatul final!”

În celelalte meciuri ale Play-off-ului de promovare s-au înregistrat următoarele rezultate: CSU Cluj-Napoca vs. CSM Alexandria: 34 – 27,  CSM Făgăraș vs. Politehnica Iași: 37 – 23, respectiv CS Medgidia vs. CSU Constantin Brâncuși Tg. Jiu: 49 – 33.

Handbaliștii rossoneri se mențin pe poziția a patra a clasamentului, cu două etape înainte de finalul turului, la egalitate de puncte cu CSM Alexandria. Urmează joi, 16 martie, partida de pe teren propriu în compania liderului, CSU Cluj-Napoca, respectiv, duminică, 19 martie, în deplasare cu CSM Făgăraș.

Miruna MIHANCEA

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei