28.7 C
Reșița
marți, 05 iulie 22

PSD are soluția pentru plafonarea prețului la gaze; Guvernul Cîțu nu pare interesat

De câteva săptămâni, creșterea în spirală a prețurilor la energie electrică, gaze naturale și combustibil conduce la creșteri de prețuri aproape zilnice. Toate acestea au ajuns să-i sperie pe români, în perspectiva anotimpului rece care bate la ușă.
Vă anunț în mod oficial că PSD va depune astăzi sau mâine un proiect de lege pe care-l veți primi, va fi la dispoziția presei, privind plafonarea prețului la energie în România“, a afirmat în această dimineață europarlamentarul Mihai Tudose – fost premier al României.
Nu au trecut nici câteva ore și senatorul de Caraș-Severin, Ion Mocioalcă a precizat:
„PSD a venit azi cu un proiect concret pentru plafonarea temporară a prețurilor la gaze și energie! Plafonarea se va face la nivelul mediei tarifelor din ultimele 6 luni; Statul va suporta 50% din scumpirea rezultată în facturile oamenilor iar profiturile uriașe ale producătorilor de energie și gaze vor fi impozitate.
Aceasta este soluția corectă pe termen scurt, pentru ca românii să poată trece cu bine peste această iarnă! Ne permite legislația europeană, iar Spania a anunțat deja un proiect similar!
Nu există scuze pentru a nu vota foarte repede această lege în Parlament! Oamenii au nevoie de sprijin acum! De aceea, Cîțu trebuie să înceteze a mai pune pe primul plan profiturile băieților deștepți din energie și să înțeleagă că prioritatea oricărui Guvern trebui să fie protejarea nivelului de trai al românilor“, a mai declarat senatorul PSD de Caraș-Severin, Ion Mocioalcă.
Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei