20.7 C
Reșița
sâmbătă, 01 octombrie 22

TRIGONA a ajuns la Reșița! Hala Minda, pusă în valoare cu ajutorul sculpturilor monumentale din metal

Proiectul prin intermediul căruia administrația locală reșițeană și-a propus să readucă la viață hala Minda din municipiu, continuă. O nouă sculptură s-a alăturat zilele trecute celor deja amplasate în zonă. „TRIGONA”, creație a artistului Constantin Flondor, are o greutate de peste 2,5 tone și va rămâne în fața halei Minda până în momentul în care va fi identificat un alt spațiu în oraș pentru amplasarea definitivă

„«TRIGONA» a fost aleasă de către echipa companiei PAB Arad, ca fiind deosebit de interesantă, pentru a fi realizată la dimensiuni monumentale, aceștia considerând că dețin expertiza și tehnologia necesară acestui proces inovativ.

spot_img

Macheta din carton realizată de către artistul timișorean Constantin Flondor a fost transformată în scheme tridimensionale și schițe tehnice de execuție. În jurul elementului central, un dodecaedru, s-a construit «grămada», TRIGONA, din barele aruncate deloc întâmplător una peste alta, pentru a avea o bună stabilitate, dar și o dinamică care atrage și contrastează cu greutatea de peste 2,5 tone”, transmit reprezentanții administrației locale.

Lucrarea a fost escortată pe ruta Arad- Reșița, până în fața Halei Minda, unde fundația era deja pregătită printre celelalte patru lucrări care deja sunt pe poziție, așteptând și ultima sculptură să își ocupe locul.

 

Aceste lucrări monumentale din metal vor rămâne în fața Halei Minda, până când vom identifica spațiul urban potrivit pentru amplasare definitivă, unde lucrările vor putea interacționa cu publicul în cele mai bune condiții. Artistul Constantin Flondor și-ar dori ca TRIGONA să fie amplasată pe un luciu de apă, care să intensifice prin reflexiile luminii efectele vizuale.

Citește si:  Proiect inedit al Primăriei Reșița! Vizat: un fost spațiu industrial din municipiu

Citește si:  Binele și răul în Hala Minda, Reșița: David și Goliat, de Aurel Vlad

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei