fbpx
-7.3 C
Reșița
marți, 07 februarie 23

Dr. Raluca Soran: „Vreți să fim la fel de primitivi ca și cancelarul Austriei și maimuța lui de la Interne?“

România, „sprijinită“ necondiționat de liderii vremelnici ai Austriei, a căzut examenul intrării în spațiul Schengen, spre deosebire de Croația, care a fost primită pe covorul roșu. Aceeași țară, Croația și cetățenii ei, pot păși de la 1 Decembrie 2021 (paradoxal, de ziua României, ca să ne bucure și mai tare) pe tărâmul Statelor Unite ale Americii fără a avea nevoie de viză parafată de Ambasada SUA! Bravo lor, probabil au lideri care își iubesc țara și o demonstrează prin reușitele lor diplomatice.

Noi reușite românești ale liderilor noștri: Schengen și VIZA USA!

Bunii mei români, se nasc o serie de scenarii, de reacții vehemente sau ceva mai liniștite, resemnate, de atitudini mai mult sau mai nocive pentru români și viitorul națiunii noastre care a suferit o mare umilință și un eșec usturător în ceea ce privește diplomația externă.

Doar că răzbunările pe firmele care activează pe teritoriul României sau pe cetățeanul austriac nu au nicio logică, dat fiind faptul că disputa nu este între popoare, ci la nivel politico-diplomatic, între liderii, guvernele și europarlamentarii celor două țări!

spot_img

La fel înțelege să disece lucrurile legate de refuzul UE de a permite intrarea României în Schengen și medicul Raluca Soran, președintele Colegiului Medicilor Stomatologi din Caraș-Severin, în contradicție cu prim-vicepreședintele Rareș Bogdan, europarlamentarul liberal care aprecia că votul de aseară trebuie sancționat prin nealimentarea de către români la benzinăriile OMV și retragerea conturilor de la băncile Raiffeisen Bank și BCR Erste. De precizat că medicul Raluca Soran este unul dintre românii care vizitează la pas, din postura de turist, întregul spațiu european, fiind o mare amatoare de artă, gastronomie și cultură europeană și nu numai:

Ieri, convinsă fiind că vom intra în Schengen, am glumit pe seama ștrudelului și al șnitelului vienez. Azi nu mai glumesc, că nu-mi mai arde. Vreau să vă anunț ca voi continua să mănânc șnițel și ștrudel, îl voi asculta în continuare pe Mozart și Haydn și voi mai merge la Viena, al doilea oraș merveille după Parisul din inima mea. De ce? Pentru că nu Austria ne-a respins ieri (presa austriacă a fost de partea noastră, reprezentanții celorlalte partide din Parlamentul austriac, parlamentari europeni austrieci), ci un cancelar vremelnic, urmărindu-și propriile interese, dar făcând și jocul periculos al dușmanului nostru istoric de la est (și știe el și de ce).

Vreți să boicotăm firmele austriece, adică să fim și noi la fel de primitivi și fără minte ca și cancelarul cu maimuța lui de la Interne?

Dar la angajații români de la firmele astea v-ați gândit? Eu zic să ne liniștim, să facem ce putem aici la noi, pentru a-i determina pe politicienii noștri să devină responsabili și să se pună pe treabă la anul. Avem susținerea marilor puteri. Oare de ce? Că suntem noi civilizați și avem reacții de oameni bine educați? Nuu. Ci pentru că acest refuz creează un precedent periculos. Pentru că tocmai se „tricotează“ o nouă cortină care va cădea în fața sau în spatele nostru. Iar marile puteri vor să fim cât mai mulți și mai ales vor Marea Neagră.

Să-i mulțumim lui Dumnezeu că o avem și să ne ascuțim mințile ca să facem ce trebuie în continuare. A nu mai merge la OMV și la BCR nu este un gest de patriotism. Aș zice că dimpotrivă!“, a consemnat medicul Raluca Soran la mai puțin de 24 de ore de la momentul votului primit de România în JAI, acolo unde țara noastră avea nevoie de toate voturile țărilor UE pentru a accede în spațiul Schengen.

Iată un mesaj transmis de un intelectual căruia îi pasă de acest neam românesc, sau ceea ce pricep eu din a fi patriot într-o situație umilitoare trăită de țara mea și a ta, cititorule, dar oare, mă întreb, mai merită să mai „arborezi“ astfel de idei, când suntem reprezentați cu atâta lipsă de empatie chiar la vârful statului? Poate că da…

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

3 COMENTARII

  1. Doamna are dreptate, Nu este bine să cădem pradă extremelor care pot măcina prin ură mintea și sufletul. Cel mai bine noi oamenii de rând ar trebui să nu le facem jocul lichelelor politice și să ne vedem de ale noastre ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Haideți să îi lăsăm pe ei, politicienii lui pește prăjit să-și rupă gâtul, să își dea la gioale singuri și să-și toarne benzină unii altora așa între ei,iar noi cuminți așteptăm o minune poate ne scapă dracul de ei în focurile Gheenei, ptiu drace!🤪😂

  2. Voi nu ati inteles esenta.
    Voi si Bulgaria nu ati intrat in UE si NATO pentru valorile voastre democratice sau de civilizatie, ati intrat doar pentru a reduce sfera de influenta a RUSIEI.
    Nimeni nu va vrea in Schengen deoarece zona aia este adevarata Europa (voi sunteti ortodocsi, deci sunteti de la Bizant nu de la Roma ca si Europa catolica).
    Voi ati ajuns sa va credeti fii, dar sunteti doar niste slugi, deci … nu visati la drepturi de fii, aceste drepturi le au doar popoarele europene (catolici) ca de exemplu Croatia.

    • Ar putea fi un subiect delicat în condițiile în care ”Hrvatska pravoslavna crkva” ar fi fost creată de ustașii fasciști (1942) și abolită violent în 1945 (după unele surse).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei