24.7 C
Reșița
marți, 17 mai 22

Primăria Reșița, dispusă să investească în reabilitarea fântânii cinetice

Primăria Reșița este dispusă să investească aproximativ 1.400.000 de lei pentru reabilitarea fântânii cinetice din centrul civic al municipiului. Lucrarea a fost deja scoasă la licitație, dar fără succes pentru moment, conform declarațiilor primarului Ioan Popa.

Din păcate, la lucrarea cu fântâna cinetică nu s-a prezentat nimeni. O să o analizăm și o rescoatem la licitație. Este o lucrare mică. Noi, practic, jos, în măruntaie am lucrat, am schimbat tot, țevi, pompe, camera de jos tehnică, am schimbat tot ce trebuia.

Vorbim acum de coaja exterioară și de baza fântânii, să o impermeabilizăm. Este o lucrare relativ ușoară, cred că proiectantul ne-a dat niște materiale de construcții extrem de scumpe. Proiectanții sunt cei care au făcut centrul civic din Cluj și avem aici dacă nu mă înșel o marmură neagră sau ceva în gen care are un preț destul de mare. O să revizuim cu băieții de la Investiții lucrarea și o scoatem din nou pe SICAP”, a explicat edilul reșițean.

spot_img

Proiectul „Reabilitare Anvelopa fântână cinetică Reșița amplasată în zona dalei urbane centrale a Reșiței” va fi finanțat de la bugetul local, iar lucrările cuprind printre altele: reabilitarea parapetelor, a suprafețelor orizontale ale bazinelor și a soclurilor sculpturilor din bazinul inferior, decopertarea placajelor și finisajelor actuale atât de pe placi cât și de pe parapete și a tuturor straturilor până la suportul solid din beton armat, curățarea și tratarea armăturilor de oțel expuse, consolidarea elementelor de beton, hidroizolația generală a fântânii, placarea suprafețelor cu piatră naturală, tratarea tuturor suprafețelor expuse și vizibile cu soluție anti grafitty, înlocuirea corpurilor de iluminat.

În centrul civic va fi amplasată și o statuie a maestrului Constantin Lucaci

Reamintim, administrația locală reșițeană a derulat recent și un concurs de idei pentru realizarea unei statui a sculptorului Constantin Lucaci, statuie care va fi amplasată în vecinătatea fântânii cinetice. Concursul a fost câștigat de sculptorul Ștefan (Luigi) Varga și îl înfățișează pe Maestru așezat, contemplând opera sa, fântâna cinetică. „Cheia întregului ansamblu este dialogul personajului cu apa, simbolizată și de suprafața șlefuită a granitului. Maestrul privește spre fântână, își contemplă opera și și-o asumă peste timp”, anunțau la momentul respectiv reprezentanții Primăriei Reșița.

Rămâne de văzut dacă statuia va fi dezvelită în toamna acestui an, conform planului inițial al autorităților locale, sau se va aștepta ca fi fântâna cinetică, opera lui Constantin Lucaci, să fie pusă în valora așa cum merită.

Citește si:  Ioan Popa: „Nu este cale de întors. Trebuie să facem acest proiect”!

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei