fbpx
6.7 C
Reșița
marți, 21 martie 23

Să vezi și să nu crezi! Secretarul de stat Daniel Surdu, surprins la muncă pe șantierul Reșiței!

Chiar dacă toropeala de afară te invită la umbră, hidratare și relaxare, problemele cotidiene te plimbă de colo – colo (ăsta nu e un dans tradițional sârbesc) la o cumpărătură, la o cafea, la un „plin“ de 50 de lei de benzină. În plus, dacă ieși pe-afară ai ocazia să mai te întâlnești cu te miri cine, ori să dai peste situații din cele mai interesante. Interesante din perspectiva mea, poate pentru unii șocante, terifiante și hazlii pentru alți glumeți.

Uite-așa, într-o zi cu soare, cu macarale-n zori de zi/să ne repună traimvailii, cum ar suna refrenu adaptat dintr-o perioadă frumoasă a nostalgicilor epocii de aur, m-am oprit din fuga cotidiană până la o benzinărie din Triaj. Nu vă spui care, vă las să desprindeți singuri, connaiseurilor reșițeni.

Și după ce mi-am sorbit eu ultima gură de cafea, espresso, că asta e, ne-am „italienizat“ și noi, zăresc un grup de muncitori care se chinuiau de zor să dea jos dintr-o camionetă niște materiale. Da, vorbim de lucrările la proiectul de mobilitate urbană aflate în plină desfășurare la Reșița. Pe semne, un sul greoi de folie și voluminos pe deasupra, pentru care oamenii aveau nevoie de un umăr în plus. Că în minus sunt destui care să se ofere. Și brusc apare un personaj, din ăsta public, dar care în ultima perioadă a cam dispărut din peisajul cărășean. Bănuiesc că omul numai ce alimentase la stația de carburanți și i-a văzut pe muncitori că nu se descurcau cu elementul din dotare. Și țac-pac, fără să întrebe dacă e voie omu s-a pus la treabă, umăr la umăr cu unul dintre angajați și a dat jos tubulatura grea, nevoie mare. Spun grea, pentru că atunci când vezi 4 fețe schimonosite cu ceva pe umeri, te gândești că nu poate fi vorba de două fire,două paie/ia Ciuleandra la bătaie.

spot_img

Acum am hotărît să-i dau un „check in“, l-am salutat să vad dacă nu greșesc și, ce să vezi, omu mi-a răspuns la salut, ba mai mult, m-a și nominalizat. Deci, frați români, el era! Nimeni altul decât Daniel Surdu (nu vă luați după nume, că ăsta aude mai bine ca SRI-ul), secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Și omul chiar asta făcea pe bulevard: lucra public pentru dezvoltarea administrației reșițene! Deci, după cum am văzut, dom’ secretar de stat e dispus să pună umărul la proiectele de dezvoltare nu doar din birou, de sub clima răcoroasă din biroul de pe Libertății din capitală, ci și în teren. Cu condiția ca Surdu să fie solicitat. Înțeleg că, din postura pe care o are, vremelnică ce-i drept (asta uită mulți unși politic), cel puțin Reșiței i-a tot întins mâna de fiecare dată când a fost solicitat la minister, dar na, astea nu se pun. Dacă le avea pe partea de „marketing“ personal, dacă știa să-și „photoshopeze“ puțin imaginea, am fi aflat și noi mai multe lucruri interesante despre implicarea lui Daniel Surdu pentru o serie de proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării pentru localități din Caraș-Severin.

Dar cum omul nu vrea să le dea pe goarnă, să-i lăsăm pe alții să și le asume, ăi de au nevoie de voturi, de băi de mulțime, de like-uri… Oricum, m-am bucurat că te-am revăzut Daniele și că n-ai „plecat pe fentă“, să te faci că nu-i vezi pe bieții muncitori care se aflau într-o situație delicată. Bravo ție, domnu secretar de stat și ai de grijă să nu uiți niciodată că de aici te-ai înălțat în „fotbalul mare“, camarade!

Iată că-n preajma Adormirii Prea Sfintei Născătoare de Dumnezeu și Pururea Fecioară Maria, am avut parte și de prima minune. Nu huliți, măi! Faceți-vă cruce și rugați-vă să se-nmulțească aiste semne!

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

6 COMENTARII

  • Scrie-i pe adresa de mail a consiliului judetean.
   Eu i-am scris lui dunca despre asta.
   Scrieti si voi si arati-va nemultumirea.
   Asa este, este josnic si penibil ce a facut dunca.
   Asteptan si eu un articol sa ii comentez, dar n-a venit asa ca am dat mail.
   Ar trebui sa le dam atatea mail-uri pe cj, de sa le blocam adresa.

 1. ”… atunci când vezi 4 fețe schimonosite cu ceva pe umeri, te gândești că nu poate fi vorba de … voturi, de băi de mulțime, de like-uri… ”

  Schimonoseala celor 4 fețe nu cumva era de la manșeta (neagră) de pe dreapta?

  • @zero: Hai sa fim seriosi. Daca voia sa faca baie de multime, o facea el altcumva asigurandu-se exista multime. A fost recunoscut de jurnalist, ca altfel nu se stia de fapta. Acolo chiar cred ca secretaru’ a avut spirit civic si a pus osu la bataie.
   Si eu cand vad 2 persoane ca imping o masina care nu porneste, ma opresc si ii ajut. Asta e un exemplu.

 2. Da , într-adevăr este de reținut gestul spontan al acestuia , parcă au trecut într-o clipită cei aproximativ 4 ani…de când Hadrian şi Apostol ,, lopătau ” ( vânturau ) zăpada din fața sediului PSD situat pe str. George Enescu din Reşița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei